Aproximativ 65% dintre infractorii cibernetici folosesc e-mail phishing-ul ca principal mod de atac, iar în jur de 94% din aplicaţiile malware sunt trimise prin e-mail. Această tactică a devenit din ce în ce mai populară. De aceea, este important să-ţi protejezi informaţiile personale, mai ales în timpul procesului de actualizare a datelor.

Atenţie!

TechVentures Bank nu îţi solicită dateconfidenţiale (cum ar fi datele cardurilor, parole de acces, coduri PIN) nici telefonic, nici prin SMS, nici prin e-mail şi nici prin completarea acestora pe website. Deşi Banca îţi poate transmite diverse informări prin aceste canale, te aşteptăm la cea mai apropiată sucursală pentru a-ţi actualiza datele.

Pentru a nu deveni victima unei fraude informatice, îţi recomandăm să nu divulgi niciodată datele confidenţiale (cum ar fi numărul cardului, data expirării acestuia, CVC, PIN-ul, numele de utilizator sau parola pentru aplicaţiile bancare).

Iată câteva situaţii în care e posibil să fii victima unui atac phishing:
  • 🎣 Primirea de e-mail-uri care solicită să accesezi un link pentru a-ţi actualiza datele de autentificare sau pentru a debloca contul din aplicaţiile bancare.
  • 🎣 Solicitarea de a furniza informaţii personale prin intermediul e-mail-ului sau telefonului.
  • 🎣 Primirea de mesaje text sau apeluri care solicită informaţii personale.


Pentru a te proteja, urmează aceste sfaturi:
  • 🔒 Verifică cu atenţie link-ul paginii noastre în browser (https://techventures.bank) când accesezi platforma de Internet/ Mobile Banking.
  • 🔒 Evită să accesezi link-uri primite prin e-mail, WhatsApp sau Facebook Messenger.
  • 🔒 Nu deschide fişiere sau link-uri primite prin e-mail de la persoane necunoscute sau de la persoane cunoscute dacă fişierul nu se încadrează în fluxul comunicaţiei.


Te încurajăm să raportezi orice activitate suspectă imediat către Bancă.

Stay safe!

Echipa TechVentures Bank